Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑ 148 ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

. 1869:

Η North British and Mercantile, αργότερα μέρος της Commercial Union Assurance, συμφωνεί νέα κοινή ταρίφα με την The Sun για τη Βηρυτό και τη Κύπρο.

. 1878:

O Henry S. King διορίζεται αντιπρόσωπος της North British and Mercantile στη Λάρνακα.

. 1890:

Η Imperial Ottoman Banking Company διορίζεται αντιπρόσωπος της Commercial Union Assurance στη Λάρνακα για τον κλάδο Θαλασσίων Κινδύνων.

. 1905:

Εκδίδεται στη Λάρνακα το πρώτο Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο Πυρός της Commercial Union για το ασφαλισμένο ποσό των £150 με ετήσιο ασφάλιστρο 7s 6d.

. 1925:

Η Employers Liability Assurance αργότερα μέρος της Commercial Union, διορίζει τον Οίκο Κλεάνθη Χριστοφίδη ως αντιπρόσωπο της στη Κύπρο.

. 1973:

Η Commercial Union Assurance plc και ο Όμιλος Χριστοφίδη ιδρύουν την Κυπριακή ασφαλιστική εταιρεία Commercial Union Assurance (Cyprus) Ltd.

. 1998:

Διεθνής συγχώνευση της Commercial Union και της General Accident δημιουργώντας τη CGU Insurance.

. 2000:

Διεθνής συγχώνευση της CGU Insurance και της Norwich Union δημιουργώντας τη CGΝU Insurance, η οποία αργότερα μετονομάστηκε σε AVIVA plc.

. 2003:

Η Commercial Union Assurance (Cyprus) Ltd εξαγοράζει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου AVIVA στην Ελλάδα, CGU Hellas ΑΕΓΑ.

. 2007:

Η Commercial Union Assurance (Cyprus) Ltd μετονομάζεται σε Commercial General Insurance Ltd ενώ η θυγατρική της στην Ελλάδα σε Activa Insurance ΑΑΕ .

. 2008:H Commercial General Insurance Ltd καθίσταται 100% θυγατρική του Ομίλου Χριστοφίδη.

. 2008:

H Commercial General Insurance Ltd πωλεί τη θυγατρική της στην Ελλάδα Activa Insurance AAE στην Ελληνική ασφαλιστική εταιρεία EFG Eurolife ΑΕΓΑ, μέλος του ομίλου της Εurobank EFG.